Enodružinska pasivna hisa Komenda

V Križu pri Komendi smo v zelo kratkem času zgradili pasivno stanovanjsko hišo. Enodružinska hiša je projektirana in izvedena kot pasivna gradnja, kar pomeni da bo porabljena energija potrebna za življenje v njej minimalna, obenem pa bo mladi družini omogočila veliko užitkov. Objekt je izveden po načelu pasivne gradnje kar pomeni, da je poskrbljeno za zadostno toplotno izolacijo vseh konstrukcijskih elementov (v sedanji fazi talne plošče, preklad).

Poudaril bi, da je bila hiša izvedena v samo petinštiridesetih koledarskih dneh kljub jesenskemu vremenu, kar pomeni, da je s pravilno organizacijo klasična gradnja enako hitra kot montažna gradnja. 

View the embedded image gallery online at:
http://www.klasicna-hisa.si/faze-gradnje#sigFreeId37ed3576b5Temeljna plošča in klet za Rihter montažno hišo

V Škofji Loki smo zaključili gradnjo kleti enodružinske hiše. Montažno podjetje Rihter bo v naslednjih dneh nadaljevalo z izdelavo montažnega objekta. Dela smo kljub težkim vremenskim razmeram in slabim geomehanskim pogojem zaključili v dobrem mesecu. Objekt je izoliran z Preprufe in Bithuthen hidro izolacijo proizvajalca Grace.

View the embedded image gallery online at:
http://www.klasicna-hisa.si/faze-gradnje#sigFreeId5805572021


Enodružinska, navzven klasična pasivna hiša

Stanovanjska hiša Vnanje Gorice Enodružinska, navzven klasična pasivna hiša, katere gradnjo smo zaključili v začetku letošnjega leta. Objekt je zaradi razgibanega terena zasnovan tako, da ima za razliko od klasičnih hiš bivalne prostore v nadstropju. Hišo zaznamujejo minimalistično pritličje, namenjeno prostorom za otroka, in zgornje nadstropje, kjer so lepo izkoriščene naravne danosti bližine hriba s prostorno teraso in prijeten vpliv popoldanskega sonca, ki pokriva večji del bivalnih prostorov.

View the embedded image gallery online at:
http://www.klasicna-hisa.si/faze-gradnje#sigFreeIda92ece92a3


 

Če so vam naše hiške všeč, preverite še ceno!

Pri zasnovi in sami izvedbi posvečamo obilo pozornosti vgradnji kvalitetnih izolacijskih sistemov, saj slednji omogočajo izvedbo zelo dobre nizko energijske hiše. Strehe objektov so največkrat izvedene s klasičnim lesenim ostrešjem in pokrite z opečno ali betonsko strešno kritino. V osnovi vgrajujemo lesena okna z boljšimi termoizolacijskimi karakteristikami.