Nizkoenergetska enostanovanjska hiša Stanežiče

V Stanežičah pri Ljubljani smo pričeli z gradnjo nizko energetske enodružinske hiše. Pred izkopom smo izvedli rušitev dveh manjših gospodarskih poslopij. Zaradi neugodnih geoloških razmer je bil potreben izkop globine cca 100 cm. Po utrditvi temeljnih tal  smo izvedli utrjen nasip z kvalitetnim gramoznim materialom. Objekt je temeljen na armiranobetonski plošči ki je dodatno toplotno izolirana. Osnovno konstrukcijo objekta predstavljajo zidane stene in armiranobetonske vertikalne vezi. 

View the embedded image gallery online at:
https://www.klasicna-hisa.si/faze-gradnje#sigFreeIdb447d995ce

Za več informacij nas konaktirajte.Enodružinska pasivna hisa Komenda

V Križu pri Komendi smo v zelo kratkem času zgradili pasivno stanovanjsko hišo. Enodružinska hiša je projektirana in izvedena kot pasivna gradnja, kar pomeni da bo porabljena energija potrebna za življenje v njej minimalna, obenem pa bo mladi družini omogočila veliko užitkov. Objekt je izveden po načelu pasivne gradnje kar pomeni, da je poskrbljeno za zadostno toplotno izolacijo vseh konstrukcijskih elementov (v sedanji fazi talne plošče, preklad).

Poudaril bi, da je bila hiša izvedena v samo petinštiridesetih koledarskih dneh kljub jesenskemu vremenu, kar pomeni, da je s pravilno organizacijo klasična gradnja enako hitra kot montažna gradnja. 

View the embedded image gallery online at:
https://www.klasicna-hisa.si/faze-gradnje#sigFreeId37ed3576b5 

Če so vam naše hiške všeč, preverite še ceno!

Pri zasnovi in sami izvedbi posvečamo obilo pozornosti vgradnji kvalitetnih izolacijskih sistemov, saj slednji omogočajo izvedbo zelo dobre nizko energijske hiše. Strehe objektov so največkrat izvedene s klasičnim lesenim ostrešjem in pokrite z opečno ali betonsko strešno kritino. V osnovi vgrajujemo lesena okna z boljšimi termoizolacijskimi karakteristikami.