Enodružinska pasivna hisa Komenda

V Križu pri Komendi smo v zelo kratkem času zgradili pasivno stanovanjsko hišo. Enodružinska hiša je projektirana in izvedena kot pasivna gradnja, kar pomeni da bo porabljena energija potrebna za življenje v njej minimalna, obenem pa bo mladi družini omogočila veliko užitkov. Objekt je izveden po načelu pasivne gradnje kar pomeni, da je poskrbljeno za zadostno toplotno izolacijo vseh konstrukcijskih elementov (v sedanji fazi talne plošče, preklad).

Poudaril bi, da je bila hiša izvedena v samo petinštiridesetih koledarskih dneh kljub jesenskemu vremenu, kar pomeni, da je s pravilno organizacijo klasična gradnja enako hitra kot montažna gradnja. 


 

Če so vam naše hiške všeč, preverite še ceno!

Pri zasnovi in sami izvedbi posvečamo obilo pozornosti vgradnji kvalitetnih izolacijskih sistemov, saj slednji omogočajo izvedbo zelo dobre nizko energijske hiše. Strehe objektov so največkrat izvedene s klasičnim lesenim ostrešjem in pokrite z opečno ali betonsko strešno kritino. V osnovi vgrajujemo lesena okna z boljšimi termoizolacijskimi karakteristikami.